SÄHKÖHYVITYS

Eduskunnan hyväksymä laki takautuvasti maksettavasta sähköhyvityksestä tuli voimaan 6.3.2023. Hyvityksen maksaa sähkönmyyjä kuluttaja-asiakkaille neljän kuukauden ajalta ostetusta sähköstä, hyvitystä ei makseta sähkönsiirrosta. Hyvitys maksetaan niille, joiden sähkösopimus on tehty henkilötunnuksella. Hyvitys näkyy vähennyksenä laskussa.

1. erä hyvitetään asiakkaille huhtikuussa erääntyvässä laskussa ja siinä otetaan huomioon vuoden 2022 marraskuun ja joulukuun sähkölaskut.

2. erä hyvitetään kesäkuussa erääntyvässä laskussa ja siinä otetaan huomioon kaksinkertaisena tammikuun 2023 sähkölasku.

Hyvityksessä otetaan ensin huomioon asiakkaan kuukausittainen 90 euron omavastuu. Jäljelle jäävästä summasta hyvitetään 50 %. Kuukausihyvityksen yläraja on 700 euroa.

 Asiakkaalle voi tulla hyvitys yhdessä erässä, kahdessa erässä tai hyvitystä ei tule lainkaan. Myös laskutusrytmi on tilapäisesti muutunut; jos asiakkaalle ei ole aiemmin tullut joka kuukausi laskua, nyt lasku tulee normaalista poiketen kuukausittain. Tämä sen vuoksi, että voimme tehdä mahdollisen hyvityksen oikein ja ajoissa.

Lehtimäen Sähkö Oy maksaa hyvitykset automaattisesti, joten pyydämme asiakkaita välttämään asiasta yhteydenottoja.